sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Syksyn käynnistyminen


Jälleen ollaan siinä kohti vuotta, kun tutkat on kaiveltu esiin ja jahtilehdissä mainostetut uutuustuotteet varastavat selaajansa huomion. Nautitaan tästä ohikiitävästä ajasta.
Kiitos kaikille pentujen omistajille aktiivisesta yhteydenpidosta meidän suuntaamme. Sekä lintu- että hirvikoirarintamalla on ollut tapahtumia, jotka kasvattien omistajat ovat jakaneet meidän kanssamme. Kenties paljon sellaistakin, mistä emme ole kuulleet.

Ruskan ja Moskun kesän 2012 pentueesta jokainen pentu on haukkunut hirveä, muutamalla on jo onnistunut hirvenkaato allansa. On ollut ilo kuulla, kuinka koirat pärjäävät. Lisäksi osa pennuista on osoittanut mielenkiintoaan karhun jälkeä kohtaan, nuoresta iästään huolimatta. Kaikki eivät vielä ole päässeet jäljillä käymään.


Mitä sitten tulee omaan karvakuonojen porukkaan, niin ei sitä täälläkään olla tyhjänpanttina oltu.

Väinöllä ja Vikellä on ollut tilanteita hirven kanssa, Lulukin on vielä ryhdistäytynyt lintuhaukkujen merkeissä. Vanhukset viettävät rattoisia eläkepäiviä Suomussalmen Pirttivaarassa mummumme seurana. Vuorotusten käyvät katsastelemassa kaupungin menoa ja meininkiä sekä lopun viimein toteamassa, että kyllä se maalla oleminen on sitten mukavaa! Lotalle on saatu lintupudotuksia komeisiin, raikuviin haukkuihin. Ehkä tänä vuonna joulupöydässä nautitaankin hirvipaistin sijaan metsopataa...

Ruska täräytti tämän vuoden kauden käyntiin yhdeksän tunnin hirvihaukulla elokuun lämpimässä säässä. Syksyn mittaan Ruska on kajauttanut sointujaan sekä hirvelle että karhulle. Karhukaatoa ei tälle syksylle saatu, mutta tilanteet puhuivat puolestaan sen, että karhu kyllä tätä tyttöä kiinnostaa. Sinnikkyyttä ei mammalta puutu. Ei myöskään juniorilta, Ritalta. Rita on päättänyt, että eihän se hirvi uimalla karkaa ja on vanhempiensa jalanjäljissä polskutellut menemään vesiesteiden yli jatkaen työskentelyään vastarannan puolella. Työtarmoa löytyy eikä koira heitä pyyhettä kehään, vaikka ei heti ensimmäisellä hakukeikalla tärppäisikään. Ritaa on myös käytetty hihnassa karhunjäljellä ja ainakin siinä tilanteessa se osoitti kiinnostustaan jäljen jättäjää kohtaan.

Erähenkistä lokakuun loppua kaikille!